Τομείς Εμπειρίας

Διαπραγμάτευση αγοραπωλησίας ακινήτων

Υπάρχουν κάποιες συνεργασίες που δεν ξεχνάς ποτέ. Πριν μερικά χρόνια μία γιαγιά από την όμορφη Φλώρινα άφησε το ετοιμόρροπο πατρικό της σπίτι στην εγγονή της, η οποία απευθύνθηκε σε εμάς για να διαπραγματευτούμε την πώληση του με έναν αγοραστή.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε όμως ήταν με τον Δήμο και όχι με τον υποψήφιο αγοραστή! Ο Δήμος είχε κρίνει το κτίσμα “ακατάλληλο” και είχε στείλει έγγραφο για ανακατασκευή ή απαλλοτρίωση του. Ο αγοραστής εκμεταλλευόμενος το αίτημα του Δήμου αποφάσισε να “ρίξει” την τιμή. Σε μία μικρή πόλη όμως τα νέα ταξιδεύουν γρήγορα, έτσι μάθαμε ότι βιαζόταν να αγοράσει το κτίριο για να το μετατρέψει σε καφέ-μπαρ και ήθελε να επιταχύνει τις διαδικασίες για να κάνει εγκαίνια τα Χριστούγεννα. Οι εργασίες θα καθυστερούσαν αρκετά.

Εμείς του ανακοινώσαμε ότι ίσως χρειαστούμε μερικούς μήνες ακόμα και αποφασίσαμε να αναμένουμε για εναλλακτικές προσφορές, καθώς η τοποθεσία του ακινήτου ήταν εξαιρετική. Το παλιό νεοκλασικό κτίριο βρισκόταν δίπλα στο ποτάμι, το πιο όμορφο αξιοθέατο της πόλης και πόλο έλξης για κατοίκους και επισκέπτες.

Ο αγοραστής επανήλθε με νέα πρόταση στην οποία μάλιστα είχε αυξήσει το αρχικό του ποσό. Η συμφωνία έκλεισε σε 3 ημέρες!

Ένας χώρος. Ένα ακίνητο που στεγάζετε τη ζωή σας, την καθημερινότητα σας, τη δουλειά σας, τις επιχειρήσεις σας. Ένας χώρος που θέλετε να περάσει σε άλλα χέρια ή να γίνει μέρος της προσωπικής σας περιουσίας. Πώς διαπραγματεύεστε την αγορά ή πώληση ακίνητης περιουσίας; Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία; Ποια ζητήματα μπορεί να προκύψουν; Τι πρέπει να ελέγξετε; Πως θα προχωρήσετε στο κλείσιμο της συμφωνίας; Μην ανησυχείτε αν δεν έχετε τις απαντήσεις σε όλα αυτά, τις έχουμε εμείς!

Εμπορικές συμφωνίες

Αν έχουμε μάθει κάτι από τη δουλειά μας είναι ότι οι μεγαλύτερες συμφωνίες δεν κλείνονται σε μεγάλα τραπέζια. Όλοι όσοι ασχολούνται με το εμπόριο έχουν μάθει να ζυγίζουν καλά τα θετικά και τα αρνητικά και φυσικά μπορούν να σου πουλήσουν οτιδήποτε με μεγάλη ευκολία.

Στην περίπτωση ενός φίλους που ζήτησε τη βοήθεια μας, τα πράγματα πήραν μια διαφορετική τροπή. Ο φίλος μας ήθελα να αγοράσει μία βιοτεχνία η οποία λειτουργούσε από το 1998. Ο ιδιοκτήτης έδινε όλη την επιχείρηση και το κτίριο στο ποσό των 580.000 ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι το ποσό μας είχε φανεί “λίγο” για το συγκεκριμένο deal, αλλά ο φίλος μας επέμενε ότι ο ιδιοκτήτης ήταν γνωστός του και ήθελε η επιχείρηση του να πάει σε καλά χέρια.

Μετά από αρκετή έρευνα ανακαλύψαμε πως μαζί με την επιχείρηση στο όνομα του συνεργάτη μας θα περνούσε και το χρέος του ιδιοκτήτη με υποθηκευμένο φυσικά το ίδιο το κτίριο. Νίκη δεν είναι μόνο να κλείνεις μία συμφωνία, αλλά να γνωρίζεις και πότε πρέπει να απομακρυνθείς από αυτή.

Οι επαγγελματικές και εμπορικές συμφωνίες είναι ένα “παιχνίδι”. Οι δύο ομάδες ανταγωνίζονται με σκοπό να φύγουν από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης με περισσότερα “λάφυρα”. Ανάλογα με την εμπορική σχέση που θέλουν να “χτίσουν” οι δύο πλευρές υιοθετείται και μία πολύ συγκεκριμένη στρατηγική διαπραγμάτευσης.

Οικονομικές διευθετήσεις

To 2006, δύο αδέρφια επισκέφτηκαν τα γραφεία μας για τη διευθέτηση οικονομικών διαφορών. Ο Πέτρος και ο Παύλος (δεν πρόκειται για τα πραγματικά τους ονόματα) ήθελαν να διαχωρίσουν τη μεγάλη περιουσία που τους άφησε ο πατέρας τους.

Η περιουσία περιλάμβανε ακίνητα (3 διαμερίσματα, 2 μονοκατοικίες, ένα επαγγελματικό χώρο), 3 αυτοκίνητα πολυτελείας, 1 εταιρεία (οικογενειακή επιχείρηση) και μετοχές σε άλλες 2 εταιρείες. Τα δύο αδέρφια αποφάσισαν να απευθυνθούν σε εμάς για να αποφύγουν τη ρήξη μεταξύ τους.

Μετά από πολύωρες συζητήσεις μαζί τους καταφέραμε να αναγνωρίσουμε σε τι αποσκοπούσε ο καθένας, τι σχέδια είχε για το μέλλον, τι αγαπούσε περισσότερο. Για παράδειγμα ο Πέτρος είχε μεγαλώσει στο γραφείο του πατέρα του, αγαπούσε την εταιρεία και ήξερε όλους τους εργαζόμενους με το μικρό τους όνομα. Ο Παύλος είχε ξεφύγει από την οικογενειακή επιχείρηση και τον ενδιέφερε να δημιουργήσει κάτι δικό του.

Δημιουργήσαμε ένα εξατομικευμένο πλάνο για τον καθένα. Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία, με τα δύο αδέρφια να είναι απολύτως ικανοποιημένα και φυσικά ένα φιλικό γεύμα ως “ευχαριστώ”.

Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Η λαϊκή έκφραση αντικατοπτρίζει τη σωστή λογική που πρέπει να ακολουθείται στις οικονομικές σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ συνεργατών. Η διαδικασία όμως δεν είναι πάντα εύκολη ή μπορεί να εξελιχθεί διαφορετικά απ’ ότι είχαν υπολογίσει οι δύο πλευρές. Σε αυτό το σημείο παρεμβαίνουμε εμείς και φροντίζουμε για την επίλυση οποιουδήποτε ζητήματος, διασφαλίζοντας το όφελος σας.

Επιχειρήσεις

Είτε δραστηριοποιείστε ήδη στον τομέα των επιχειρήσεων, είτε ενδιαφέρεστε να μπείτε δυναμικά στον κλάδο θα γνωρίζετε πως η εμπειρία μετράει.

Οι διαπραγματεύσεις επιχειρήσεων είναι αρκετά πολύπλοκες, καθώς οι κινήσεις σας πρέπει να αποφέρουν πάντα ένα ασφαλές αποτέλεσμα. Η αγορά κινείται με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς και για να παραμείνει κάποιος συνεχώς ενημερωμένος θα πρέπει να εργάζεται συστηματικά ακολουθώντας την ίδια ροή.

Η ομάδα μας έχει χτιστεί από καθημερινούς ήρωες με κουστούμια! Έχοντας εργαστεί σκληρά για να δημιουργήσουμε όσα έχουμε αποκτήσει σήμερα γνωρίζουμε ακριβώς τι χρειάζεται για να πραγματοποιήσουμε και το δικό σας όραμα.

Σας υποστηρίζουμε σε κάθε βήμα της διαπραγμάτευσης φροντίζοντας για την επίτευξη των στόχων σας και τη δημιουργία ενός εύφορου εδάφους που θα αποφέρει “καρπούς” για το πλάνο σας. Το σχέδιο σας μπορεί να περιλαμβάνει επέκταση, δημιουργία, πώληση μέρους ή ολόκληρης της επιχείρησης σας. Εσείς ορίζετε τον στόχο κι εμείς σας βοηθούμε να τον πετύχετε.

Κληρονομικά

Έχει συμβεί σε όλους, έχει συμβεί και σε εμάς! Η απώλεια ενός ανθρώπου είναι μια δύσκολη δοκιμασία που όλοι μας έχουμε κληθεί να περάσουμε. Το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται κανείς σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι τα κληρονομικά. Αυτό δε συνέβη στην περίπτωση συναδέλφου μας που αμέσως μετά το θάνατο του πατέρα του οι θείοι του διεκδίκησαν μερίδιο από την κληρονομιά του. Σταθήκαμε δίπλα του διασφαλίζοντας την περιουσία του και στηρίζοντας τον από την κερδοσκοπία της οικογένειας του. Γι’ αυτό είναι οι φίλοι άλλωστε.

Με διακριτικότητα διευθετούμε ζητήματα που μπορεί να προκύψουν σε κληρονομικά θέματα με σεβασμο στις ανθρώπινες σχέσεις. Οι διαδικασίες πολλές φορές μπορεί να γίνουν αρκετά πολύπλοκες και απαιτητικές. Έχουμε βοηθήσει στην επίλυση προβληματικών καταστάσεων προστατεύοντας τα δικαιώματα των συνεργατών μας στην περιουσία τους και φροντίζοντας για τη ρύθμιση των επιμέρους λεπτομερειών.

Πώς σχεδιάζουμε το πλάνο μας…

Έρευνα Πεδίου

Μελετούμε λεπτομερώς με ακρίβεια κάθε κλάδο και πεδίο δραστηριοποίησης των συνεργατών μας.

Ανάλυση Απαιτήσεων

Έχοντας πολυετή εμπειρία στο χώρο ιεραρχούμε τους επιμέρους στόχους της διαδικασίας.

Ανάπτυξη Ιδέας

Εξελίσσουμε τις ιδέες ενδυναμώνοντας τα σημεία που ευνοούν το βασικό σχέδιο.

Σχεδιασμός Διαδικασίας

Σχεδιάζουμε διαδοχικά τα βήματα της διαδικασίας και φροντίζουμε για την εφαρμογή τους.

Εναλλακτικό Πλάνο

Ο διαπραγματευτής πρέπει είναι πάντα έτοιμος να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που προκύπτουν.

Διαπραγμάτευση

Εκτελούμε όλη τη διαδικασία με σκοπό να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Scroll Up