NEGOTIATIONS ®

Προετοιμασία | Σαφήνεια | Διαπραγμάτευση | Αποτέλεσμα

Το μέλλον...σήμερα!

Ο καλύτερος τρόπος να ελέγξεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις!

Όλα είναι διαπραγμάτευση. Η ώρα του ύπνου για τα παιδιά, η μεριά του κρεβατιού, η λιχουδιά για τον σκύλο, η επιλογή σπουδών, η νέα θέση στη δουλειά, η ενοικίαση του σπιτιού, η αγορά μετοχών, ο τρόπος με τον οποίο ξοδεύουμε τον χρόνο μας.

Κάνοντας ένα βήμα πίσω θα ανακαλύψετε πως καθημερινά διαπραγματεύεστε για τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα ζητήματα.

Κάνοντας ένα βήμα μπροστά στέκεστε δίπλα μας. Έχοντας διαπραγματευτεί κάθε λεπτό της ζωής μας φροντίζουμε τα ζητήματα σας σαν να ήταν δικά μας.

Τι κερδίζετε;

συμβουλευτική-εταιρία

Χρόνο

Ο χρόνος στις συμφωνίες είναι ιδιαίτερα πολύτιμος. Κάθε κίνηση πρέπει να είναι χρονικά οργανωμένη έτσι ώστε να “κλειδώσει” με τις συνθήκες και να δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αποτέλεσμα

Οργάνωση

Ο προγραμματισμός ιεραρχεί τις κατάλληλες κινήσεις και τις τοποθετεί στη σωστή στιγμή. Με έρευνα, εναλλακτικές προσεγγίσει δημιουργούμε ένα εξατομικευμένο πλάνο πάνω στις δικές σας απαιτήσεις.

διαπραγματευτική-εταιρία

Συμφωνία

Ένα είναι το ζητούμενο. Το κλείσιμο της συμφωνίας. Ο ρόλος μας είναι πολύ συγκεκριμένος. Κλείνουμε τη συμφωνία για εσάς αποσκοπώντας πάντα στους ευνοϊκότερους όρους για την υπόθεσή σας.

Τι χάνετε;

lathos-diagnosi

Λανθασμένες εκτιμήσεις

Πολλές φορές η ανάγκη κάποιου να επιτύχει τον στόχο του τον οδηγεί σε απρόσεκτες κινήσεις που μακροπρόθεσμα μπορούν αποδειχθούν προβληματικές ή και καταστροφικές για το αρχικό πλάνο του.

business-team

Απερίσκεπτες κινήσεις

Η βιασύνη και η έλλειψη προγραμματισμού κινήσεων δίνει χώρο στον παρορμητισμό να κινηθεί δημιουργώντας σύγχυση και απομακρύνοντας σας από τον βασικό σας στόχο και όσα αντιπροσωπεύει.

provimatikes-simfonies

Προβληματικές συμφωνίες

Η συμφωνία μπορεί να κλείσει. Θα κλείσει όμως με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για εσάς; Θα ευεργετήσει τα επόμενα βήματα σας; Θα έχει διάρκεια; Συλλογιστείτε όλα αυτά τώρα για να μην χρειαστεί να το κάνετε μετά!

Τι βάζουμε στο τραπέζι…

Δεν είναι μυστικό πως στις διαπραγματεύσεις πρέπει να έχεις κάνει “χιλιόμετρα” για να έχεις μία σταθερή απόδοση. Οι διαπραγματεύσεις που έχουμε διαχειριστεί, οι καταστάσεις στις οποίες που έχουμε βρεθεί, τα αναπάντεχα γεγονότα που έχουμε βιώσει μέσα από τη δουλειά μας μας έχουν θωρακίσει και μας έχουν δυναμώσει ως επαγγελματίες. Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης δεν φέρνουμε γνώσεις που μπορεί να αποκτήσει ο καθένας, φέρνουμε πολυετή εμπειρία που κερδίζεται.

ΤΟΜΕΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

Διαπραγμάτευση αγοραπωλησίας ακινήτων

 Εμπορικές συμφωνίες

Οικονομικές διευθετήσεις

Επιχειρήσεις

Κληρονομικά

Παροτρύναμε άτομα από την ομάδα μας να μας μιλήσουν για τις πρώτες τους εμπειρίες στη διαπραγμάτευση...
αυτές είναι οι απαντήσεις που ΔΕΝ θέλαμε να συμπεριλάβουμε στο επίσημο site μας...

“Εσείς θυμάστε την πρώτη σας συμφωνία; Εγώ τη θυμάμαι σαν να ήταν εχθές! Είχα καταφέρει να ανταλλάξω κασέτες Nintendo με ένα ποδήλατο! Ήμουν 12-13 χρονών περίπου… Μετά από “σκληρές” διαπραγματεύσεις κατάφερα να κερδίσω ένα bmx ανταλλάσσοντας το με κασέτες που φυσικά είχα ήδη τερματίσει στο Nintendo. H μητέρα μου με κυνήγησε, στα αλήθεια, για δυο στενά… ευτυχώς είχα το ποδήλατο! Εκείνη την ημέρα ανακάλυψα δύο πράγματα: το ταλέντο μου στην διαπραγμάτευση και ότι η μάνα μου τρέχει πολύ γρήγορα!”.

“Θα σου πω εγώ για κόλπα και διαπραγματεύσεις! Είχα καταφέρει να πάρω αύξηση στο χαρτζιλίκι μου μετά από διαπραγμάτευση με τους γονείς μου. Ο πατέρας μου δεν ήταν ποτέ ανοιχτοχέρης. Γυμνασιόπαιδο τότε είχα μόλις κερδίσει την καρδιά της Άννας, παιδικός έρωτας, και ήθελα να την κερνάω σε κάθε βόλτα μας, όσο “σφιχτός” ήταν ο πατέρας μου, τόσο large εγώ! Ένα πράγμα του είπα μόνο: “Εσύ μπαμπά πόσο καιρό έχεις να κεράσεις τη μαμά;” …η μάνα μου τον κοίταξε και αυτό ήταν το μόνο που χρειάστηκε!”.

“Με τον Γιώργο από το διπλανό τμήμα είμαστε κολλητοί από παιδιά, πάντα ήμασταν καλοί στις μπίζνες! Μαζί είχαμε στήσει στις καλοκαιρινές μας διακοπές πάγκο που ζωγραφιζαμε (εγώ δηλαδή γιατί τον Γιωργάκη δεν τον λές και Πικάσο) και πουλούσαμε πέτρες που μαζεύαμε από τη θάλασσα. Με τους “πελάτες” διαπραγματευόμασταν την αγορά κάθε πέτρας. Η τιμή τους; Μερικές δραχμές, ένα παγωτό, μια δροσερή πορτοκαλάδα, ανταλλαγή συλλεκτικών καρτών ανάλογα τις ανάγκες! Ο Γιώργος είχε κερδίσει και το πρώτο του φιλί μάλιστα! Άλλος ζωγράφιζε… κι άλλος……Αυτά μεταξύ μας εε;”.

“Δεν θα σου πω για την πρώτη, θα σου πω για την πιο δύσκολη. Το ότι κατάφερα την γυναίκα μου να με παντρευτεί το θεωρώ τη μεγαλύτερη επιτυχία μου. Δεν ήταν εύκολο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις διαπραγματεύσεις, οι πιο ζόρικες είναι αυτές που αξίζουν! 3 χρόνια προσπαθούσα να την πείσω, μία οι σπουδές της, μία η δουλειά, μία “το ότι δεν ήθελε να παντρευτεί” (αυτό που το βάζεις!)…” Την έπεισα! Η κόρη μας είναι ίδια η μάνα της! Κάνω διαπραγματεύσεις κάθε βράδυ για την ώρα του ύπνου!”.

“Αυτά θα ανεβάσετε στο site; Ποιος θα τα διαβάσει; Εγώ δεν θυμάμαι… Αυτό που θυμάμαι όμως είναι την μεγάλη μου έμπνευση… “Θα του κάνω μία προσφορά που δεν θα μπορέσει να αρνηθεί!”, Νονός! Με στιγμάτισε, εκείνη τη στιγμή ήξερα ότι θέλω να γίνω διαπραγματευτής (όχι γκάνγκστερ)! Ακόμα δεν έχω καταφέρει να χρησιμοποιήσω την έκφραση, πάντως σίγουρα έχω κάνει προσφορές που δεν μου έχουν αρνηθεί. Τώρα αυτό θα το ανεβάσετε όντως;”.

Shut down moves και κολοσσοί των media

Όταν η Primedia έβαλε το New York Magazine προς πώληση το 2003, o Bruce Wasserstein αρχικά έδειξε το ενδιαφέρον του για την υποβολή προσφοράς – αλλά υπέβαλε τη μυστική του προσφορά σε “shut down move” μόλις λίγα λεπτά πριν από την λήξη της δημοπρασίας και κέρδισε το βραβείο.

Η κίνηση του Wasserstein πέτυχε εξαιτίας της ακραίας τακτικής του και της βάσης του πλάνου του: μια μακροχρόνια σχέση με τον ιδιοκτήτη του περιοδικού και το πολυετές υπόβαθρο του στο χώρο της δημοσιογραφίας.

Δύο από τους βασικούς ανταγωνιστές του Wasserstein για το New York magazine, οι μεγάλοι κολοσσοί των Μ.M.E., η Mort Zuckerman και η American Media, αργότερα δήλωσαν ότι ήταν διατεθειμένοι να προσπεράσουν το ποσό του Wasserstein, αλλά ο πωλητής δεν θα τους έδινε την ευκαιρία.

Tight deals για διπλό κέρδος

Κατοικία πωλείται έναντι 600.000 ευρώ, σύμφωνα με την έρευνα αγοράς και τη γνώμη μεσίτη, θεωρείται υπερτιμημένο. Με την εκτίμησή του ιδιοκτήτη, μια δίκαιη τιμή θα ήταν  500.000 ευρώ. Ο αγοραστής θεωρεί το συγκεκριμένο ποσό υπέρογκο.

Όταν ο πωλητής δεσμεύεται σε έναν συγκεκριμένο αγοραστή, ο πωλητής δεν μπορεί (νόμιμα) να πουλήσει το σπίτι σε κάποιον άλλον ενδιαφερόμενο, ακόμα και αν προσφέρει σημαντικά υψηλότερη τιμή. Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα κερδίζει την προσοχή και τον χρόνο του αγοραστή και “χτίζει” μία σχέση εμπιστοσύνης.

Με αυτό τον τρόπο ο αγοραστής ρίχνει την τιμή και δίνει παράλληλα τη δυνατότητα στον πωλητή να αποδείξει ότι η αρχική αξία του σπιτιού αγγίζει τα 600.000 ευρώ. Αν δεν το καταφέρει μέσα σε 60 ημέρες, τότε η συμφωνία θα κλείσει στο ποσό του αγοραστή, αν όχι ο αγοραστής θα κερδίσει ένα επιπλέον ποσό για να επενδύσει στο επόμενο ακίνητο που θα προσπαθήσει να αγοράσει

1 ευρώ για μία λεμονάδα

Γιος φίλου μας αποφασίζει να πουλήσει λεμονάδα σε εκδήλωση του σχολείου του για να συλλέξει χρήματα με σκοπό την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου. Η αρχική του σκέψη είναι να πουλήσει κάθε ποτήρι λεμονάδας για 1 ευρώ. Ο μικρός είχε 2 λεμονιές στον κήπο του σπιτιού, οπότε δεν θα χρειαζόταν να αγοράσει, όλο το κέρδος θα το διέθετε στη δωρεά. Το πλάνο του;  Η λεμονάδα, ο πάγκος και μία επιγραφή που θα “φώναζε”: 1 ευρώ η λεμονάδα!

Προτείναμε στον μικρό κάποιες μικρές αλλαγές και προσθήκες! Αρχικά τονίσαμε να μην θέσει τιμή για την λεμονάδα, αλλά να παζαρεύει την τιμή με κάθε “πελάτη”. Επίσης προτείναμε να πάρει μαζί το tablet του και να το τοποθετήσει πάνω στον πάγκο του δείχνοντας βίντεο από τα παιδιά που δέχονται φροντίδα και αγάπη στο νοσοκομείο.

Τέλος, αλλάξαμε το λεκτικό της επιγραφής: Όταν η ζωή σου πετάει λεμόνια…εσύ δώσε αγάπη! Ο κάθε πελάτης έδινε όσα περισσότερα χρήματα μπορούσε για την αγορά της λεμονάδας μην μπορώντας να πει όχι στα παιδικά μάτια του μικρού και της όμορφης σκέψης του. Αν ο μικρός ζητούσε μόνο 1 ευρώ για κάθε ποτήρι θα είχε συγκεκριμένο κέρδος και δεν θα είχε καταφέρει να μαζέψει 580 ευρώ δίνοντας 120 ποτηράκια λεμονάδας με την πλειοψηφία να δίνει 5 ευρώ.

Συμφωνίες με cocktails

Οι καλύτερες συμφωνίες κλείνουν όταν δεν εργάζεσαι. Αυτό κάναμε κι εμείς στην περίπτωση ενός επιχειρηματία ο οποίος ήθελε να πουλήσει το κτίριο που στέγαζε μία από τις επιχειρήσεις του. Επιθυμούσε μεταφορά της επιχείρησης του σε άλλη περιοχή. Ευρισκόμενοι σε ένα εστιατόριο των νοτίων προαστίων, γευματίσαμε με τον συνεργάτη μας με σκοπό να συζητήσουμε κάποιες προτάσεις για τη συμφωνία.

Ο σερβιτόρος που έτυχε να ακούσει ότι ο επιχειρηματίας έψαχνε ακίνητο, μας ενημέρωσε πως ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου ενδιαφερόταν για ανταλλαγή ακινήτων. Δεν θα χάναμε τίποτα ακούγοντας την πρόταση του. Ο επιχειρηματίας ήρθε στο τραπέζι μας, αναλύσαμε την πρότασή του και εν τέλει θεωρήσαμε ότι θα ήταν ευνοϊκότερη για τον πελάτη μας η αγορά του ακινήτου που του είχε μόλις προσφερθεί. Η πώληση του δικού του κτιρίου όμως θα έπρεπε να γίνει σε άλλη επαφή μας, με την οποία θα μπορούσε να “χτίσει” και επαγγελματικές σχέσεις.

Πείσαμε τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου ότι ο πελάτης μας ήταν η καλύτερη λύση για εκείνον, καθώς η περιοχή βρισκόταν μακριά από το κέντρο και δύσκολα κάποιος θα ήθελε να μεταφέρει επιχείρηση εκεί. Παράλληλα, δείξαμε πως ο πελάτης μας είχε αρκετές προτάσεις οπότε ο χρόνος για να αποφασίσει λιγόστευε. Φύγαμε από το εστιατόριο του με κλεισμένη συμφωνία και “κερασμένο” λογαριασμό.

Διαπραγμάτευση με τη… σύζυγο!

Ένα από τα περιστατικά που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ήταν η διαπραγμάτευση δύο νιόπαντρων συζύγων για την αγορά του σπιτιού που θα έμεναν μαζί μετά τον γάμο τους. Η σύζυγος αποφάσισε να μας προσλάβει για να πείσουμε τον σύζυγο της πώς η ιδανική τοποθεσία για να μείνουν θα ήταν κοντά στο πατρικό της. Ο σύζυγος ήθελε να μεταφερθούν κοντά στα βόρεια προάστια μακριά από την πόλη.

Μετά από επιμονή της συζύγου, δημιουργήσαμε μία παρουσίαση με τα πρακτικά και οικονομικά ωφέλει της αγοράς σπιτιού σε συνοικία του κέντρου: πιο οικονομικά ακίνητα, λιγότερα έξοδα συντήρησης διαμερίσματος έναντι μονοκατοικίας, χρήση Μ.Μ.Μ έναντι αυτοκινήτου για μετακινήσεις, πρόσβαση σε περισσότερες δραστηριότητες ψυχαγωγίας, αξιοποίηση χρημάτων για την μόρφωση των παιδιών τους και φυσικά βοήθεια στο μεγάλωμα τους από τη μητέρα της συζύγου που διέμενε στην ίδια περιοχή, έναντι πρόσληψης νταντάς.

Έχουμε συνεργαστεί με απαιτητικούς επιχειρηματίες και έχουμε αναλάβει δύσκολες διαπραγματεύσεις, δεν είχαμε συναντήσει ποτέ τέτοιο “πείσμα” και “πάθος” για επιτυχία. Φυσικά η γυναίκα με τη βοήθεια μας κατάφερε να πετύχει το στόχο της.

Το πόρισμά μας; Η διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος μπορεί να ήταν πιο εύκολη υπόθεση από τη διαπραγμάτευση με τη σύζυγο σου!

Επικοινωνήστε μαζί μας...

Μέσω τηλεφώνου… 

Καλέστε μας στο 210-******* και ελάτε σε άμεση επαφή με κάποιον αρμόδιο από την εξειδικευμένη ομάδα μας.

Μέσω social media… 

Βρείτε μας στα μέσα κοινωνική δικτύωσης! H ομάδα διαχείρισης social media είναι πάντα έτοιμη να σας εξυπηρετήσει…

Μέσω e-mail… 

Στείλτε μας μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: *demo@demo.com*

Συμπληρώστε τη φόρμα...

Contact Us
First
Last
Scroll Up